JOUW VERBINDING JOUW HELING

Hoe ben jij in deze wereld ontvangen als baby en kind? Was er voldoende veiligheid? Was er genoeg aandacht? Was er voldoende afstemming op jouw gevoelige systeem? Elke keer wanneer er onvoldoende afstemming was zorgde dit eerder dat je jezelf kleiner maakte dan dat je krachtiger werd. Hier wordt de imprint gelegd over hoe veilig de wereld voor jou aanvoelt en hoeveel jij vertrouwen opbouwt, in jezelf, in de ander en in de wereld. Hier begint ook de aanleg van jouw zenuwstelsel. 
Jouw biologische reactie op gevaar en in actie-stand staan is instinctief, het gebeurt gewoon. Jezelf geruststellen en schakelen naar rust en herstel is iets wat je moet leren. En wanneer er vroeger voor jou niet te omstandigheden waren om dit te leren zal je hier moeite mee hebben. Maar eigenlijk hebben we hier allemaal in meer of mindere mate mee te maken, we leven immers in een wereld met relationele honger. We zijn kuddedieren, onze biologie is geniaal opgebouwd maar we zijn steeds verder van onze biologie af komen te staan en dat geeft vroeg of laat klachten, psychisch of lichamelijk. Kijk maar eens naar de samenleving waar steeds meer psychische klachten en chronische ziekten voorkomen.
Te veel ervaringen van onze kracht weggeven zorgt ervoor dat we niet meer onze authentieke zelf zijn maar een aangepaste versie. Wanneer je de moed hebt om terug te gaan naar jouw authentieke versie zul je weer echt kunnen verbinden. Wanneer we veiligheid voelen in dat echte contact dan stabiliseert ons zenuwstelsel. En wanneer je zenuwstelsel stabiliseert zullen jouw klachten helen.
Ik heb dit ervaren en doorleefd maar ook de wetenschap ondersteunt dit meer en meer.
Herken je dat gevoel van…. Eigenlijk liever alles alleen willen doen? Je het liefste verstoppen of aanpassen wanneer je onder de mensen bent? En eigenlijk behoefte hebt aan die echte verbinding, maar dat die er veel te weinig is?
 Wil jij weten….Hoe je dan je zenuwstelsel reguleert? Hoe jij dan die veiligheid weer herstelt? En hoe jij dan je biologie zal aanpassen en zal helen.
Maak direct een afspraak